Strava.


Vaše stravovacie náviky,vhodné potraviny,diéta,jedlá ktoré Vám nerobia dobre,ako zistiť ktoré potraviny sú pre mňa vhodné,čo s tým a ako daľej?

13 komentárov :

Anonymný povedal(a)...

Diéta?To je široký pojem.Od operácie a stanovení diagnózy som si zaviedol denníček.Každý deň som si zapisoval čo som jedol, akú som mal stolicu, a pocity v bruchu.Ak som mal napr.hnačku pozrel som sa do zošita čo som v ten deň jedol a hľadal či som to isté jedlo už jedol a akú som mal stolicu ale či ma nebolelo brucho.Ak som to isté jedlo už mal a bolo mi z neho zle,označil som si ho ako nie vhodné pre mňa.Takýmto spôsobom (asi cca 7mesiacov poctivého sledovania a zapisovania)som si už vytvoril dosť veľký zoznam potravín.

nevhodné:(hnačky a bolesti brucha)
mlieko,smotana,zmrzlina,šľahačka,tavený syr,údený syr,zakysanka,acidká a probio nápoje,čerstvé maslo,suché a trvanlivé salámy,klobásy,mäso na šťave,slanina,syrové a celkovo riedke omáčky a prívarky,paradajková.vajíčková,brokolicová,špenátová polievka,špenát,čerstvé pečivo,jablká,čierny čaj,mätový čaj,sardinky a konzervy celkovo,žuvačky!!!,zrnková káva,paradajky,paprika,cibuľa,chipsy,bublinkavé népoje,tvrdý alkohol,šampus,biele víno.

p.s."ak mám na niečo"zakázané" strašnú chuť a neviem čo to so mnou spraví dám si to len v deň keď konzumujem len veci z ktorých mi nikdy nič nebolo".

Anonymný povedal(a)...

hmmmmm....a co ty vlastne potom mozes jest?

Anonymný povedal(a)...

a ake su to "bublinkave nepoje"?

Anonymný povedal(a)...

správna otázka .. a čo ty vlastne potom môžeš jesť? vo svojej podstate čo tebe robí zle iným nemusí, len z avádzaš neskúsených vlastníkov crohna

Anonymný povedal(a)...

Tak bublinkové sú sýtené nápoje (cola,tonic,sprite,pepsi atď.)Ja som sem len písal čo mne nerobí dobre a nikoho nezavázam!!!A čo môžem jesť? No všetko okrem toho čo píšem že nemôžem.

Marek povedal(a)...

Mne ten denníček príde ako veľmi dobrá vec - najväčšiu hodnotu má iste pretoho kto si ho vytvorí, ale mne pripadá že tento bol urobený poctivo a tak má čo povedať k pohľadu na dietu pri tejto chorobe. Ak by si to porovnali viacerí,bolo by to ešte zaujímavejšie.

Anonymný povedal(a)...

diagnozu viem už 3rok ale určite chorobu mám už dlhšie len som ju pripisovala niečomu inému.ja som si tiež písala do zošita a prišla som na to že mliečne výrobky ani sýtené nápoje nemôžem a ešte kopec toho.Ja by som sa chcela spýtať ako dlho sa dá žiť s touto chorobou a kedy treba operovať?

Anonymný povedal(a)...

treba skontrolovat:)

Anonymný povedal(a)...

Checknite tieto probiotika www.probia.eu .. Velmi mi pomahaju, odporucam vyskusat kazdemu.

Diana povedal(a)...

Dobreeee, paci sa mi napad s dennickom, asi si ho zavediem aj ja, vdaka za napad :)

Anonymný povedal(a)...

Co je vlastne chronova choroba a co vlaszme mozem jes a da sa stim zit

Anonymný povedal(a)...

Ahojte,mam tuto chorobu uz 10.rokov a som po operacii,neberiem uz ziadne lieky 6.rokov,ale pravidelne chodim na infuzie,ktore mi nesmierne pomahaju.Je to biologicka liecba -Remicade.Vsetkym,co beriete lieky ako prednison,alebo imuran dporucam si dat ziadost na tuto biologicku liecbu,je to ovela mensie zlo ako lieky.Nie som vyliecena,ale zijem plnohodnotny zivot,sice viac na wc :-) ale inak mi je fajn.Dolezita je psychika!naucte sa s touto chorobou zit a nepoddavat sa jej. Nie je to lahke,viem no,
povedzte si,ze iny su na tom aj horsie.Drzte sa a hlavne treba verit,ze bude to vsetko ok.

Unknown povedal(a)...

Co znamena maso na stave?